Auto-Moto Doprava Dopravní podnik Krimi modernizace Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Poškození kabelové trasy prodlužuje stávající výluku tramvajové dopravy z Mostu do Litvínova

MOST / LITVÍNOV – Prodloužení stávající výluky z důvodu poškození kabelové trasy. Přinášíme vyjádření zhotovitele modernizace:

V současné době byla na trati zahájena testovací část provozu – v minulém týdnu projela první tramvaj, byla odzkoušena trakce, proběhly technologické prohlídky. V rámci testování došlo ke zjištěním o poškození kabelové trasy v úseku Litvínov Báňské stavby – Chemopetrol (přejezd). Kabeláž byla položena v rámci realizace kolejového spodku/svršku, následně došlo k realizaci mostních konstrukcí. Z důvodu delší časové prodlevy došlo pravděpodobně k poškození kabeláže vodou – toto bylo způsobeno dlouhodobým uložením v zemi a neuvedením do provozu z důvodu změny projektu. Po provedení diagnostiky, po prověření možností bylo ve shodě s dopravním podnikem rozhodnuto o částečné výměně kabelové trasy. Při lokálních úpravách by mohlo v rámci „ostrého provozu“ docházet k nežádoucím poruchám, které by měly vliv na bezpečnost provozu.

Úprava kabelové trasy znamená výměnu kabeláže v daném úseku. Toto řešení má zásadní vliv na zahájení provozu s cestujícími – zkušební provoz v tuto chvíli nebude zahájen. Nyní zhotovitel prověřuje kapacity, rozsah výměny, připravuje plán prací. V příštím týdnu budeme veřejnost informovat o rozsahu výluky. Zhotovitel je připraven v nejkratším možném čase a s nasazením veškerých dostupných prostředků poškození kabelové trasy odstranit.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova další prodloužení výluky velice mrzí, ale pro budoucí bezproblémový provoz je výměna kabeláže správným řešením. Cestujícím se tímto omlouváme za způsobené nepohodlí a věříme v brzké zprovoznění.

Autor: Jiří Holý

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz