HZS Krimi Olomoucký Policie Pomáháme požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO KRIMI: Pohotový zásah policistů v Olomouci při ranním požáru domu…


OLOMOUC – Pohotovým a rozhodným jednáním dopomohli policisté muži a ženě dostat se ven z hořícího domu. Včera krátce po druhé hodině ranní přijali oznámení o požáru rodinného domu v Olomouci.

Během pouhých tří minut od oznámení se k domu, který byl již zasažen rozsáhlým požárem, dostavila hlídka policistů pohotovostního a eskortního oddělení. Po bleskurychlém zmapování situace a po zjištění, že by se v domě měly nacházet osoby, neváhali a vydali se k zadní části hořícího domu. Navázali kontakt s ohroženými osobami uvnitř budovy a poté hasicími přístroji ze služebních vozidel eliminovali plameny v místě možného úniku, a tím ženě a muži dopomohli opustit zasažený objekt. Další zasahující policisté zajistili evakuaci sedmi obyvatel z přilehlých domů.

Krátce nato se k požáru dostavili hasičské jednotky a stejně tak i zdravotníci, kteří si do péče převzali jak ženu, tak i muže, u kterých bylo podezření, že se nadýchali zplodin. Policisté tak výraznou měrou přispěli k úspěšné evakuaci ohrožených osob. 

V souvislosti s prověřováním okolností vzniku požáru zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, za který trestní zákoník ukládá mimo jiné trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let. Způsobená škoda se může vyšplhat až na několik milionů korun.

Autor: por. Bc. Petra Vaňharová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz