Auto-Moto Cestování Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Řidič „bavoráku“ se zřejmě řádně nevěnoval řízení a na Českokrumlovsku vjel do křižovatky a střetl se tam jiným vozem! Při nehodě se zranilo šest lidí


ČESKOKRUMLOVSKO – V sobotu po 23:00 hodině přijali policisté na Integrovaném operačním středisku informaci o vážné nehodě na křižovatce mezinárodní silnice E55 (I/3) a vedlejší komunikace II/163, nedaleko obce Dolní Dvořiště, na odbočce k obci Rybník.

Na místo byly vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému, kdy následně zasahující dopravní policisté z územního odboru Český Krumlov zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky BMW 320 D jel po vedlejší silnici od obce Rybník k hlavní silnici, kde se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a vjel do křižovatky, v době když po této mezinárodní trase přijížděl od Kaplice k Dolnímu Dvořišti, řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Tiguan. Po nárazu se obě vozidla odmrštila mimo komunikaci a uvnitř se celkem zranilo šest osob, z toho dvě těžce.

O všechny zraněné účastníky se postarali zasahující lékaři a to jak pozemních sanitních vozů, tak i letecké zdravotnické služby.

Případ je šetřen pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti.

Připomínáme všem řidičům, aby dbali zvýšené opatrnosti, lze předpokládat, že se bude mnoho rekreantů směřující z České republiky k mořským letoviskům pohybovat ve svým automobilech za snížené viditelnosti, kdy nelze přesně odhadnout vzdálenost a rychlost jednotlivých vozidel!

Autor: por. Bc. Milan Bajcura
Foto: HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz