Auto-Moto Cestování Doprava Dopravní podnik HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: U Biskupic havaroval autobus! Pět lidí se zranilo…


BISKUPICE – Včera pár minut před půl druhou odpolední byli vysláni profesionální hasiči z Luhačovic a Uherského Brodu k havárii autobusu, jedoucího od Kaňovic do Biskupic.

Hasiči po příjezdu zjistili, že autobus na okraji obce Biskupice sjel z cesty na chodník a narazil do zídky plotu u rodinného domu. V době nehody v autobusu jelo 12 cestujících a řidič. Jednu zraněnou ženu vynesli hasiči z vozidla na páteřní desce a předali ji do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Ostatní cestující vystoupili sami. Několika dalším bylo taktéž poskytnuto zdravotnické ošetření. Nakonec celkem čtyři lidé byli převezeni do nemocnice. Řidiče autobusu si do péče vzali hasiči, kteří mu poskytli první psychickou pomoc.

Po nárazu došlo u autobusu k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem a po silnici odtékající kapalinu zachytávali do sorpčního hadu. Dále na místě provedli protipožární opatření. Provoz byl na okraji obce omezen, hasiči zde tak usměrňovali dopravu.

FOTOGALERIE…

Foto: ZZS a HZS Zlínského kraje

Dopravní policisté šetří příčinu a okolnosti nehody. Pro zbytek cestujících přijel náhradní autobus. (LJ) K dopravní nehodě autobusu v obci Biskupice vyjížděly i záchranářské týmy ze Zlína a Slavičína. Podle našich informací v autobusu v tu chvíli cestovalo 14 lidí. Záchranáři na místě v rámci přednemocniční neodkladné péče vyšetřili a ošetřili celkem pět cestujících. Naštěstí všichni utrpěli zranění jen lehčího charakteru. Z místa nehody do zlínské nemocnice na úrazovou ambulanci naše posádky poté převezly tři pasažéry a řidiče autobusu.

Zdroj: Zlínského kraje
a ZZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz