Finance hudba Kultura kulturní akce MLÁDEŽ Pomáháme Školní okénko společenská akce Sport Technika Ústecký Z domova Zahraničí Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Mistrovství světa WDA WORLD CHAMPIONSHIP 2023 Budapešť ovládly družstva areobiku DDM Bíliny


BÍLINA / BUDAPEŠŤ – Aerobik v DDM Bílina je již přes 20 let. Každá sezóna je skvělá a můžeme se pochlubit stěnou plnou pohárů a medailí. Za tu dobu jsme vychovali několik výborných závodnic, které jsou nyní dospělé a sami mají děti. Každý rok se děti zúčastní cca 10 soutěží.

V letošním roce závodila dvě družstva. Skupina Crazy se sestavou Veselé Velikonoce a skupina Candy se sestavou Karneval zkázy. Tyto dvě skupiny celkem získaly 12 x 1. místo, 3 x 2. místo a 4 x 3. místo. Abychom se dostali na Mistrovství světa do Budapešti, museli jsme bojovat na třech postupových soutěžích.

  1. Czech Dance Tour – krajské kolo v Ústí nad Labem, kde naše děti získaly 2 x 1. místo.
  2. Czech Dance tour – zemské kolo – Mistrovství Čech Litoměřice, odkud jsme si přivezli také 2 x 1. místo.
  3. Czech Dance tour – Mistrovství České republiky Litoměřice, kde obě družstva vybojovala 1. místo a tímto se stala všechna naše děvčata mistryněmi České republiky a získala postupový certifikát na Mistrovství světa WDA World Championship 2023 do Budapešti.
    Díky podpoře sponzorů a našeho zřizovatele si děti společně mohly splnit svůj sen. Do Budapešti jsme odjeli ve středu 14. 6. 2023. Po ubytování jsme se prošli krásnou Budapeští a užili si společně slunečné odpoledne. Ve čtvrtek 15. 6. 2023 jsme se přesunuli do sportovní haly na okraji Budapešti, kde jsme strávili celé odpoledne a večer. Celkem startovalo 216 choreografií v 19 disciplínách.
    První startovalo družstvo Candy, které se svojí choreografií Karneval zkázy nejen vyhrálo 3. místo, ale děvčata dostala zvláštní ocenění poroty a další pohár za nejlepší ztvárnění choreografie odpoledního bloku.
    Na druhý start jsme čekali až do 20:30 hodin, kdy únava už na našem mladším družstvu byla znatelná, ale jakmile vstoupili na startovní plochu, předvedli se svojí choreografií Veselé Velikonoce krásný výkon a získali 1. místo.
    Při vyhlášení se prostornou halou rozezněla Česká hymna a to byl pro nás pro všechny krásný pocit a odměna za celoroční práci. Domů jsme vyrazili těsně před půlnocí.
    Velké poděkování patří rodičům a všem dalším příbuzným dětí, kteří nám udělali tu nejlepší atmosféru a podporovali nás celou závodní sezónu.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz