Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Při střetu osobního a nákladního vozu museli hasiči vyprostit řidiče, na místě události zasahoval i vrtulník


OPAVSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera večer u dopravní nehody na Opavsku. Střet nákladního a osobního vozidla v obci Zadky byl na tísňovou linku nahlášen krátce po půl sedmé. Na pomoc vyjely dva pozemní týmy ze základny v Opavě a na místo události byl vyslán také vrtulník LZS z Ostravy.

Pětatřicetiletý muž zůstal v jednom z automobilů zaklíněn. Záchranáři mu po svém příjezdu podali tlumící léky, vyproštění poté zajistili hasiči. Pacient utrpěl poranění hlavy, hrudníku a dolní končetiny. Po naložení pánevního pásu, zafixování do vakuové matrace a dalších úkonech, jej letečtí záchranáři přepravili na urgentní příjem FN Ostrava.

Sedmapadesátiletý účastník nehody byl ošetřen se středně závažným zraněním v oblasti hrudníku. Pozemní tým ZZS muže transportoval do opavské Slezské nemocnice, kde byl předán do péče tamní úrazové ambulance.

FOTOGALERIE…

Zaklíněného řidiče a zcela neprůjezdnou silnici si vyžádala nehoda osobního a nákladního vozu převážejícího dřevo v obci Neplachovice-Zadky v okrese Opava. Na místo události byla vyslána i profesionální jednotka hasičů ze stanice v Opavě, doplnily ji dobrovolné jednotky z Litultovic, Opavy-Kylešovic a Opavy-Komárova. V místě střetu zasahovala i zdravotnická záchranná služba Letecká záchranná služba a Policie ČR.

Při střetu nákladního a osobního vozu došlo k zaklínění řidiče osobního vozu. Hasiči nejprve provedli stabilizaci osobního vozu, následně za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení odstřihli střechu a pomocí páteřové desky řidiče vyprostili.

Hasiči provedli, na obou vozidlech, protipožární opatření, na únik provozních kapalin použili sorbent, z důvodu možnosti úniku kapalin do přilehlého potoka, hasiči preventivně položili na hladinu sorbčí hady. 

Po dobu trvání záchranných prací, vyšetřování nehody ze strany Policie ČR a překladu dřeva na náhradní vozidlo, byla silnice po dobu pěti hodin zcela uzavřena

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
a Kamila  Langerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz