hudba Kultura kulturní akce společenská akce Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Drama na mělnickém festivalu! Zpěvačka z Red Zone „zkolabovala“ na pódiu… Záchranáři v akci, diváci nepomohli!


MĚLNÍK – Před několika dny proběhl v Mělníku festival „Skutečný festival chutí 2023“, jehož součástí byl také koncert dívčí hudební skupiny Red Zone, která právě jede své letní tour. Nikdo z přítomných návštěvníků festivalu však neměl ani tušení jaké šokující situace budou v průběhu vystoupení skupiny Red Zone svědky. Když zpěvačky na pódiu dozpívaly jednu ze svých písní a chystaly se uvést svůj další hit náhle jedna z nich zcela zkolabovala a zůstala nehnutě ležet na pódiu. Diváci byly v šoku! Nikdo ale nijak nereagoval a nepomohl!

Na pódium tak okamžitě po kolapsu vyskočil moderátor akce Michal Šeda, který je tvůrcem projektu „BEYWOČ ŠOW“ , který je zaměřen na šíření prevence v poskytování první pomoci a uklidnil diváky, že celý kolaps je pouze domluvená scénka a ve skutečnosti se nic nestalo . Následně pak s týmem svých záchranářů názorně a podrobně demonstrovali, jak v takovýchto nečekaných a náhlých krizových situacích postupovat a poskytnout pacientovi první pomoc.

Projekt „BEYWOČ ŠOW“ má totiž za cíl sdružovat profesionální záchranáře jak z řad IZS tak i z řad například plavčíků nebo Horské služby a ve spolupráci s populárními a mediálními osobnostmi, kteří pak v tématických červených outfitech, které známe ze seriálu ”Pobřežní hlídka” šíří osvětu a prevenci v poskytování první pomoci.

FOTOGALERIE…

Abychom lidi upoutali a vzbudili v nich pozornost a emoce – musíme je šokovat, proto demonstrujeme poskytování první pomoci na zcela reálných situacích, které mohou nastat kdykoli a kdekoli kolem nás a to ve spolupráci s populárními osobnostmi. Zkoušíme jak lidé zareagují. Začíná léto a to je období náhlých kolapsů a to ať už právě na festivalech nebo kdekoli jinde. Stejně tak demonstrujeme situace např. při dopravních nehodách, úrazech při letních i zimních sportech, záchranu tonoucího, úrazy v přírodě, při turistice a mnoho dalších situací… Bohužel se setkáváme se smutnou realitou, že velká část lidí krizové situace přehlíží a spoléhají na to, že pomůže někdo jiný, proto je potřeba stále připomínat a motivovat společnost, aby nebyla k cizím neštěstím lhostejná a lidé jednoduše, správně a rychle reagovali a pomohli tak v mnoha případech člověku zachránit život!“ říká tvůrce projektu „BEYWOČ ŠOWMichal Šeda.

Jde o velice interaktivní a vzdělávací program, který je doprovázen populárními osobnostmi, módní show s účastí finalistek MISS a je také zaměřen na šíření povědomí o aplikacích „ZÁCHRANKA“ nebo „HORSKÁ SLUŽBA“ a stejně tak prezentaci evropské tísňové linky nouzového volaní 112.

Mezi podporovatele projektu vedle dívčí skupiny Red Zone patří také Felix Slováček, Karlos „Terminátor“ Vémola, Jiří Krampol nebo třeba také partner Lucie BíléRadek Filipi a mnoho dalších.

V dnešní době sociálních médií je důležité také oslovovat zejména mladé a to cestou, která jim je vlastní – tedy internet a sociální sítě, proto je mezi partnery a podporovateli projektu také mnoho influencerů, kde za všechny lze zmínit Tomáše Chlupa – nejsledovanějšího Čecha na instagramu, který má téměř 1,5milionu fanoušků a předběhl tak výrazně i Leoše Mareše .

BEYWOČ ŠOW“ není rozhodně jen letní záležitost! Projekt má za sebou již úspěšnou zimní sezónu a už teď tvůrci projektu začínají pracovat na akcích pro zimu 2023/2024, kdy je program a tématika zaměřena na zimní sporty, úrazy na lyžích, sjezdovkách, ale také třeba na bezpečnost silničního provozu, školu smyku a další zimní problematiku a to vše v plné spolupráci s velkými horskými středisky a Horskou službou.

Autor: Petr Dvořák