Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Na Ostravsku narazil řidič s osobním autem do plotu! V ohrožení života byl letecky transportován do nemocnice


OSTRAVSKO – Týmy záchranářů Moravskoslezského kraje zasahovaly včera dopoledne u dopravní nehody na Ostravsku. Náraz osobního vozidla do plotu v obci Vřesina byl krajským operátorům nahlášen několik minut před desátou hodinou.

Pomoci vyjely dva pozemní týmy – zdravotnický a lékařský. První záchranáři byli u postiženého během čtyř minut od převzetí výzvy k zásahu.

Muž ve věku šestašedesáti let byl po nehodě při vědomí. Prvotní lékařské vyšetření ukazovalo na možnost vnitřního zranění. Záchranáři zajistili pacienta krčním límcem a uložili jej do vakuové matrace. Aplikovali kyslík, zahájili podávání léků a infuzních roztoků. V průběhu zásahu se však stav muže dále zhoršoval. Zasahující lékařka proto přistoupila k jeho uvedení do umělého spánku a zaintubování dýchacích cest. Ve stavu ohrožení života byl následně předán do péče urgentního příjmu ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz