dobrovolní hasiči HZS Královehradecký Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Požár kůlny ve Dvoře Králové nad Labem vznikl od špatné manipulace s nevychladlým popelem z včelařského vybavení


DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM – Včerejší požár kůlny na zahradě rodinného domu ve Dvoře Králové nad Labem se podařilo povolaným hasičům rychle lokalizovat. Zabránili tak jeho dalšímu šíření na ostatní stavby v okolí (další dvě kůlny s vybavením a pergola).

V kůlně se nacházely dvě propanbutanové lahve, které hasiči vynesli a postupně chladili. Na místo se dostavil vyšetřovatel příčin požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun, uchráněné hodnoty cca 200 tisíc korun.

FOTOGALERIE…

Při šetření příčiny vzniku požáru bylo zjištěno, že v objektu kůlny bylo umístěno i včelařské vybavení. Následně byl mimo objekt zjištěn i zapálený dýmák, se kterým během dokrmování včelstev pracoval uživatel kůlny. Dýmák byl již používán i v předchozím krmení včelstev a obsahoval stále žhavou částici, která při plnění, před opětovným zapálením, vypadla a iniciovala požár. Příčinou vzniku požáru byla tedy nedbalost při manipulaci s nevychladlým popelem, který opět prokázal své izolační vlastnosti a svou zrádnost.

Zasahovali profesionální hasiči z Dvora Králové nad Labem, Trutnova a Jaroměře a jednotky dobrovolných hasičů Verdek a Žireč.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz