Kultura kulturní akce Mateřská škola Městská policie Moravskoslezský Nezaradené Policie Školní okénko Střední škola tip redakce Základní škola Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Asistenti prevence kriminality v Ostravě se věnovali dětem


OSTRAVA – Každoročně se v Ostravě-Vítkovicích koná v rámci projektu statutárního města Ostravy „Prevence kriminality“ akce zaměřená na děti z městského obvodu Vítkovice s názvem „Hrajeme si bez rozdílů“. Nejinak tomu bylo i letos a stejně tak jako v letech předešlých i letos Městskou policii Ostrava na této akci společně zastupovali strážníci-preventisté a asistenti prevence kriminality.

Čtvrteční červencová odpoledne patřila v Sadu Jožky Jabůrkové v Ostravě-Vítkovicích dětem. V rámci prevence kriminality tam probíhala každoroční akce pro děti tohoto obvodu s názvem „Hrajeme si bez rozdílů“.

Městská policie Ostrava se této akce zúčastňuje pravidelně a dlouhodobě. Kromě strážníků-preventistů se akce účastní i asistenti prevence kriminality. Společně si tak pro děti z městského obvodu Vítkovice i letos připravili testy, kvízy, lukostřelbu, dráhu zručnosti, frisbee, fotbal a řadu dalších pohybových aktivit zaměřených zejména na praktické dovednosti, jako je například bezpečné přecházení vozovky.

Na akci byla rovněž k vidění výstroj a výzbroj strážníků a děti si mohly vyzkoušet i střelbu v laserové střelnici.

Svou účastí naplňují asistenti prevence kriminality jeden z cílů projektu „Asistenti prevence kriminality v Ostravě“, kterým je snížení výskytu sociálně-patologických jevů u dětí, a to zejména v sociálně vyloučených lokalitách.

Samotný projekt Asistent prevence kriminality je pak spolufinancován Evropskou unií z Operačního programu Zaměstnanost plus.

Zdroj: MP Ostrava