dobrovolní hasiči HZS Jihočeský Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Požár skládky pneumatik ve firmě na jejich recyklaci u Borovan na Českobudějovicku zaměstnává sedmnáct hasičských jednotek


ČESKOBUDĚJOVICKO – Dnes v 1:40 hodin byl nahlášen požár skládky pneumatik ve firmě na jejich recyklaci u Borovan na Českobudějovicku.

Na místě hasiči zjistili, že skládka pneumatik pod širým nebem hoří na ploše cca 100 x 150 m a plameny dosahují 20 metrů. Zasahuje 6 profesionálních a 11 dobrovolných jednotek s celkem 26 cisternami, na místě je i chemická laboratoř. Byl vyhlášen 3. stupeň poplachu. Hasiči zřídili tři čerpací stanoviště na rybnících v okolí. Hasiči provádí požární obranu aby uchránili objekty firmy dosud nezasažené požárem. Monitorujeme ovzduší v okolí kvůli zplodinám hoření. Nikdo nebyl zraněn.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS Jihočeského kraje

Škoda byla předběžně odhadnuta na 60 milionů korun, příčinu vzniku šetříme. Zásahem se podařilo uchránit majetek v hodnotě 100 milionů korun.

Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz