dobrovolní hasiči HZS Krimi LZS Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Z rozhledny Triangl u Markvartic na Děčínsku se zřítilo osm dětí! Měla se pod nimi propadnout plošina rozhledny…


MARKVARTICE – Na rozhledně Triangl v katastru obce Markvartice na Děčínsku došlo včera večer k pádu dětí z rozhledny. Podle záchranářů utrpěly čtyři děti těžké zranění! Další čtyři pak mají středně vážná zranění. S největší pravděpodobností se pod dětmi propadla podlaha plošiny rozhledny z výšky asi tří metrů!

Podle mluvčího krajských záchranářů Prokopa Voleníka šlo o děti ve věku 8 až 13 let. Všechny se účastnily nedalekého dětského tábora. Na místě zasahovaly 4 jednotky hasičů a posádky záchranářů včetně vrtulníků. Zraněným osobám hasiči poskytli předlékařskou pomoc a poté je transportovali z těžko prostupným terénem tak, aby je do své péče mohla převzít záchranná služba. Vážně zraněné děti byly letecky transportovány do traumacenter nemocnic v Ústí nad Labem a do Prahy, středně těžce zraněné děti pak záchranáři převezli do nemocnice v Děčíně.

V době neštěstí se mělo na rozhledně nacházet patnáct dětí! Na plošinu rozhledny je přitom vstup povolen pouze čtyřem návštěvníkům současně!

Při nešťastné události došlo ke zranění 8 dětí a jedné dospělé osoby. Příčiny nehody tak i nadále vyšetřuje Policie České republiky.

V souvislosti s nešťastnou událostí pádu dětí z rozhledny na Děčínsku policisté zřídili pro zákonné zástupce zraněných dětí krizovou linku 974 422 012

Autor: redakce
Zdroj: HZS ÚK

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz