cyklista dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský nehoda cyklisty Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Devětašedesátiletý cyklista nepřežil pád z jízdního kola na Frýdecko-Místecku!


FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala v úterý odpoledne u zraněného cyklisty na Frýdecko-Místecku. Jen o několik minut později, co operátoři vyslali na pomoc týmy k muži nalezenému vedle jízdního kola na sjezdovce v Malenovicích (informace jsme vydali již v tiskové zprávě z 8. srpna večer), byla nahlášena další událost – tentokrát s nehodou cyklisty v Mostech u Jablunkova.

Na místo vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z Třince a indikován byl zásah dobrovolných hasičů z nedaleké základny k poskytnutí základní první pomoci v rámci fungující spolupráce na vyžádání.

Devětašedesátiletý muž byl nalezen po pádu z jízdního kola v bezvědomí, s poraněním hlavy a krvácením. V okamžiku příjezdu posádky ZZS prováděli přítomní policisté a hasiči srdeční masáž, protože u pacienta došlo k zástavě krevního oběhu. Záchranáři pokračovali ve snaze o záchranu rozšířenou resuscitací, činnost srdce se však obnovit nepodařilo. Cyklista na místě zemřel, příčinou jeho pádu a okolnostmi události se zabývá policie.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz