dobrovolní hasiči HZS Krimi LZS Pardubický Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Alkoholem posilněná žena vypadla z dětského člunu na přehradní nádrži Pastviny a začala se topit! Zachránili jí lidé na šlapadlech


PASTVINY – Včera byla nahlášena tonoucí se osoba na přehradní nádrži Pastviny. Na místo byla vyslána Vodní záchranná služba ČČK Pastviny a naše profesionální jednotka z HS Žamberk.

Dospělá žena si k sobě do dětského člunu jako povinnou výbavu vzala lahev s pivem a vydala se na vodní plochu na projížďku. Takto posilněná alkoholem z člunu vypadla a začala se topit. Díky duchapřítomným lidem, kteří projížděli kolem na šlapadle, se již téměř bezvládnou ženu podařilo vytáhnout. V tomto okamžiku již byli u ženy také záchranáři z VZS ČČK Pastviny, kteří ženu stabilizovali, pohlídali životní funkce a za naší asistence předali lékařské posádce ZZS.

Opakujeme to stále dokola, přeceňování vlastních sil, skoky na neprověřených místech a plavání pod vlivem alkoholu jsou velmi nebezpečné! Naši záchranáři budou spěchat na pomoc vždy co nejrychleji, ale než se k vám dostaneme, tak to přeci jenom chvilku trvá. Při tomto zásahu patří veliké díky všem, kdo se na záchraně podílel.

Autor: kpt. Mgr. Jakub Stryka

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz