Kultura kulturní akce Pomáháme společenská akce Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEORPORTÁŽ: Letošní 1. ročník Rybářského sportovního odpoledne u jezera Tonovka v Braňanech byl úspěšný…


BRAŇANY – Letošní 1. ročník Rybářského sportovního odpoledne, který uspořádala obec Braňany ve spolupráci s Místní skupinou Českého rybářského svazu Bílina a Spolkem rybářské stráže u jezera Tonovka v Braňanech, dopadl nad očekávání dobře a účast dětí byla nakonec velká.

Rybářské sportovní odpoledne v bývalém lomu Tonovka bylo v sobotu určeno pro děti a mládež, a to i pro „nerybáře.“ Děti se během akce seznámily s rybářským sportem, přírodou kolem vod a novou možností volnočasové aktivity. Pro mládež bylo připraveno k zapůjčení veškeré rybářské náčiní včetně návnad. A nechyběl ani odborný dohled a pomoc ve spolupráci se Spolkem rybářské stráže.

VIDEOREPORTÁŽ…

Videoreportáž připravil: Honza Vraný

Cílem sportovního rybářského odpoledne byl i nábor dětí do nově vznikajícího rybářského kroužku v Braňanech. Ten od září v Braňanech povede Jan Fuhrmann.

Každý účastník sobotní akce obdržel od bílinských rybářů účastnický list, medaili a hodnotnou a zajímavou cenu. Na konci sportovního rybářského odpoledne byl pak slosován poukaz na odběr vánočního kapra od Místní skupiny Českého rybářského svazu Bílina.

Upozorňuje, že chytání ryb na vodní nádrži Tonovka v Braňech je zakázáno! Vyjímka byla pouze pro tuto sportovní akci. Varujeme tak pytláky, že za nepovolené chytání ryb, tam hrozí tučné pokuty,“ dodává starosta Braňan Petr Škanta.

FOTOGALERIE…

Písčitá pláž zatopeného lomu Tonovka tak i nadále bude sloužit hlavně jako přírodní koupaliště…

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz