Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Policisté společně s hasiči vyprostili muže z vozidla, s kterým sjel v Táboře do řeky


TÁBOR – Policisté Táborského obvodního oddělení byli včera kolem půl jedenácté vysláni do ulice Nábřeží v Táboře, v městské části Čelkovice. Operační důstojník jim předal oznámení o vozidle, s kterým řidič vyjel z garáže, nezastavil a sjel z neznámých důvodů do řeky Lužnice.

Řidič ve vozidle značky Škoda Felicia zůstal. Policejní hlídka, ve složení prap. Jan Suda a pprap. Michal Žilka, dorazila na místo jako první. Vozidlo již bylo celé pod vodou, situace byla vážná, nebylo na co čekat. Oba policisté okamžitě skočili v oblečení do řeky, našli vozidlo a označili místo nálezu. V tu chvíli již dorazila i jednotka Hasičského záchranného sboru Tábor. Policisté společně s hasiči vyprostili muže z potopeného vozidla a předali ho do péče Zdravotnické záchranné služby. Zdravotníci muže resuscitovali a poté ho transportovali do nemocnice.

FOTOGALERIE…

K události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Tábor, jednotka SDH města Tábor, svolána byla potápěčská skupina HZS Jihočeského kraje. V autě, které bylo pod vodou, zůstal řidič. Podařilo se ho hasičům s policisty po několika minutách vyprostit. Okamžitě byl muž předán zdravotníkům ZZS k resuscitaci a následnému odvozu do nemocnice.

Hasiči-potápěči dále na řeku z člunu instalovali norné stěny pro zachycení provozních kapalin, které z potopeného auta vytekly. Krátce po 13. hodině velitel zásahu nahlásil, že auto je z vody vytažené a ropné látky zachyceny sorbentem

Proč muž nezastavil a vjel do řeky, bude nadále předmětem šetření.

Autor: por. Bc. Lenka Pokorná
a HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz