Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Opilý motorkář u Litomyšle skončil v příkopu


LITOMYŠL – Bezmála dvě promile alkoholu řidiče motocyklu poslaly do příkopu. Celá událost začala ve středu 6. září okolo 23. hodiny oznámením na linku 158 o havárii motocyklisty na silnici II/358 u Litomyšle.

Na místo okamžitě vyrazili policisté z oddělení hlídkové služby Svitavy, kteří po cestě potkali chodce v motorkářské kombinéze. Muž se potácel u krajnice směrem k obci Suchá a na dotaz hlídky, zda nebyl účastníkem dopravní nehody, se doznal, že ano. Podle jeho slov nezvládl řízení a s motocyklem sjel do příkopu. Poté zavedl policisty k místu havárie.

Už při prvním kontaktu pojali policisté podezření, že je muž pod vlivem alkoholu. To potvrdila následná orientační dechová zkouška, která ukázala hodnotu téměř dvě promile alkoholu v dechu.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, a protože přitom řidič způsobil i havárii, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.

Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz