Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi letiště LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Středočeský Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Dva muži nepřežili ranní pád ultralightu na zahradu rodinného domu na Berounsku


BEROUNSKO – Krátce po deváté hodině ranní vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému do obce Tlustice na Berounsku, kde došlo k pádu ultralightu na zahradu rodinného domu. Dvě osoby tragédii nepřežily.

Uvnitř ultralightu byli dva muži ve věku 48 a 35 let, kteří bohužel i přes veškerou snahu záchranářů svým vážným zraněním na místě podlehli. V době nehody uvnitř domu ani v jeho okolí nikdo nebyl, tudíž ke zranění jiných osob nedošlo.

Okolnostmi a příčinou pádu letadla s tragickými následky se budou zabývat berounští kriminalisté ve spolupráci s pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Kriminalisté u zemřelých osob nařídili soudní pitvu pro zjištění přesné příčiny smrti.

Havarované ultralehké letadlo budou nakládat a převážet pracovníci z letecké inspekce ve spolupráci s hasiči. Poté budou odborníci zkoumat trosky letadla a zjišťovat veškeré okolnosti, včetně toho, kdo byl v tu dobu pilotem.

Středočeští profesionální hasiči ze stanic v Hořovicích a Berouně vyjeli k ohlášenému pádu malého motorového letadla, které se zřítilo do obydlené části obce Tlustice v těsné blízkosti místního letiště. V troskách letounu byly zaklíněné dvě zraněné osoby, které hasiči vyprostili pomocí hydraulického nářadí. Následně pomáhali posádkám zdravotnické záchranné služby při resuscitaci. Ta byla asi po čtyřiceti minutách ukončena, pacienti podle lékaře svým zraněním na místě podlehli.

Oba vrtulníky, které byly k letecké nehodě povolány z Prahy a Plzně, odletěly prázdné. Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a zlikvidovali únik provozních kapalin. Poté spolupracovali policií a pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod při vyšetřování. Žádné další osoby v souvislosti s touto nehodou zraněné nebyly.


Autor: por. Bc. Michaela Richterová
a HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz