Auto-Moto Cestování cyklista dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Moravskoslezský nehoda cyklisty Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Záchranáři resuscitovali cyklistu po dopravní nehodě na Opavsku! Ten bohužel střet nepřežil…


BOHUSLAVICE – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly u vážné dopravní nehody na Opavsku. Krátce před tři čtvrtě na čtyři odpoledne byl krajskému operačnímu středisku nahlášen střet cyklisty s automobilem v obci Bohuslavice na Opavsku. K zásahu vyjel tým rychlé zdravotnické pomoci a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby.

Pětašedesátiletý muž, který cestoval na jízdním kole, byl po nehodě v bezvědomí a bezdeší. Základní první pomoc mu začali poskytovat svědkové události. Záchranáři zjistili, že u pacienta došlo k selhání všech základních životních funkcí a ve snaze o jeho záchranu zahájili rozšířenou resuscitací za použití přístrojové techniky.

Pokračovali v nepřímé srdeční masáži, zajistili dýchací cesty, vstupem do kostní dřeně podávali léky… Ani po půl hodině nevedla jejich snaha k obnovení srdečního rytmu a lékař musel konstatovat smrt. Muž na místě podlehl poraněním končetin a hlavy, která utrpěl.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz