Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Po střetu s automobilem na Vsetínsku zemřela čtyřiatřicetiletá žena! Auto tam srazilo chodce, dva z nich skončili v potoce


VSETÍNSKO – Včera odpoledne krátce před půl pátou došlo v obci Střelná na Vsetínsku k tragické dopravní nehodě. Zemřela při ní čtyřiatřicetiletá žena a zároveň došlo ke zranění dvou dětí a dospělého muže. Při střetu auta s chodci skončili dva z nich v potoce!

Čtyřiapadesátiletá řidička osobního automobilu z doposud přesně nezjištěných příčin vyjela mimo komunikaci a na chodníku srazila skupinku čtyř osob. Žena na místě svým zraněním podlehla. Jedno z dětí bylo transportováno vrtulníkem do nemocnice. Druhé dítě a muž utrpěli lehké zranění. Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní.

Přesné okolnosti této tragické události i nadále vyšetřují vsetínští kriminalisté a dopravní policisté. Účastníkům nehody poskytli psychologickou podporu policisté z posttraumatického intervenčního týmu.

Smutný konec tak má včerejší dopravní nehoda, která se stala před půl pátou odpolední v obci Střelná na Vsetínsku. Došlo zde ke střetu osobního auta s chodci. Dva z nich skončili po nárazu v korytu potoka.

Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze Vsetína a z Valašských Klobouk. Po příjezdu vytáhli zraněné chodce z potoka. Nejhůře skončila mladá žena, u které hasiči společně se ZZS prováděli resuscitaci. Žena však utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela. Druhým zraněným bylo malé dítě. To hasiči pomohli transportovat do sanitky a následně do přivolaného vrtulníku, pro který zajišťovali místo na přistání. Druhé dítě vyvázlo bez zranění. Stejně tak posádka vozidla.

Velitel zásahu si na místo povolal psychologa hasičů, který pozůstalým poskytl první psychologickou pomoc.

Mnoho z nás má před sebou prodloužený víkend a těší se na slunečné dny plné zážitků. Prosíme všechny o obezřetnost a ohleduplnost nejenom na silnicích, abychom si tyto dny užili bez tragických událostí.

Autor: mjr. Mgr. Simona Kyšnerová
a HZS Zlínského kraje (LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz