Auto-Moto Doprava Finance Moravskoslezský Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Záchranáři v Ostravě mají nové zásahové vozidlo


OSTRAVA – Zdravotnická záchranná služba uvedla v září do provozu nové zásahové vozidlo. Poskytuje přednemocniční neodkladnou péči především na území města Ostravy a k pacientům vyjíždí ze základny Integrovaného bezpečnostního centra.

Jedná se o sanitní speciál Mercedes-Benz Sprinter s pohonem 4×4, který je určený do provozu jako vozidlo rychlé lékařské pomoci.

Cena sanitního automobilu činila 5 922 224,- Kč a zahrnovala i zdravotnické vybavení za přibližně 1,8 milionu Kč. Zvláštností ve výbavě jsou speciální nosítka v hodnotě jednoho milionu korun pro převoz bariatrických pacientů; jejich nosnost je až 318 kg.

FOTOGALERIE…

Automobil byl z velké části uhrazen z Fondu pro upevnění veřejného pořádku, bezpečnosti, ochrany osob a majetku Statutárního města Ostravy, a to ve výši 5 000 000,- Kč. Rozdíl v ceně (tedy 922 224,-) pak ZZS MSK uhradila z vlastních investičních prostředků.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz