Doprava havárie Krimi Moravskoslezský Policie Pomáháme Složky IZS stroj Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO/DRAMA: Přistání horkovzdušného balónu v Ostravě se podařilo díky policistům 


OSTRAVA – DRAMATICKÁ CHVÍLE PŘI LETU HORKOVZDUŠNÝM BALÓNEM V OSTRAVĚ SKONČILA PRO VŠECHNY HAPPY ENDEM… PRVNÍ SLOVA, KTERÁ POLICISTÉ OD ZACHRNĚNÝCH USLYŠELI, BYLA: RÁDI VÁS VIDÍME!!! S netradiční situací se setkali policisté z OHS Ostrava.

Zachraňovali 26 lidí letících v horkovzdušném balónu, který měl problémy s přistáním. Policisté ihned reagovali na situaci, popadli lano, které jim pilot hodil, a vší silou dostali balón bezpečně na zem. Díky perfektní práci policistů všichni vyvázli bez zranění. Strážcům zákona poděkovali a zaslouženě je odměnili i potleskem…

V neděli krátce před půl sedmou večer policisté přijali oznámení od muže, který uvedl, že ve vzduchu spatřil horkovzdušný balón, který měl zavadit o větve stromu. Následně se ukázalo, že balón také narazil do budovy školy na ulici Zelená v Mariánských Horách.

Policisté okamžitě zareagovali a pomocí lana, které jim hodil pilot, jej začali stahovat dolů a po krátké chvíli se jim podařilo balón s lidmi bezpečně dostat na zem, a to poblíž křižovatky u Vodárny. V balónu nakonec bylo 26 lidí včetně pilota a stevardky. Nikdo neutrpěl zranění. Pilot ve věku 26 let pilot se podrobil dechové zkoušce na alkohol a testu na drogy, vše s negativním výsledkem.

Kriminalisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

Autor: por. Bc. Eva Michalíková
Foto: fb Richard Zima
Video: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz