Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Nezaradené Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Záchranáři resuscitovali muže po pádu ze čtyřkolky na sjezdovce Svinec na Novojičínsku


NOVOJIČÍNSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala v pátek 13. října večer u smrtelné nehody na Novojičínsku. Po půl sedmé převzalo krajské zdravotnické operační středisko informaci o havárii čtyřkolky v Kojetíně u Nového Jičína. Na pomoc byly vyslány zdravotnická a lékařská posádka, a to spolu s vrtulníkem letecké záchranné služby.

Čtyřiačtyřicetiletý muž byl nalezen po pádu ze stroje na sjezdovce Svinec v bezvědomí a bezdeší. Zasahující záchranáři zahájili rozšířenou resuscitaci, provádění nepřímé srdeční masáže. Zajistili dýchací cesty a připojení pacienta k přístrojem řízenému dýchání. Do žilního vstupu podávali potřebné léky a nutné bylo podávání defibrilačních výbojů.

FOTOGALERIE…

Foto: ZZS MSK a HZS MSK

Ani několik desítek minut trvající snaha však nevedla k záchraně a zasahující lékaři museli nakonec konstatovat smrt. Muž na místě podlehl poraněním hrudníku a břicha, která utrpěl.

Havarovaný stroj hasiči vyprostili pomocí pásového speciálu BV206 Hägglunds.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz