Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Noc na dnešek byla z nocí letošního podzimu nejstudenější. Teploty klesaly na +2 až -2 °C, ojediněle i níže


ČESKO – Noc na dnešek byla z nocí letošního podzimu nejstudenější. Teploty podle meteorologů klesaly na +2 až -2 °C, ojediněle i níže.

Například v Rýmařově klesla teplota na -4 °C, ve Velkém Chvojnu v severních Čechách k -6 °C. Na horách v mrazových lokalitách klesaly teploty na -5 až -9 °C, Kvilda Perla hlásila -10 °C. V přízemní vrstvě 5 cm nad zemí mrzlo na velké většině území ČR.

Dnes bude po rozpuštění místních ranních a dopoledních mlh převažovat slunečné počasí, odpoledne a večer s pozvolna přibývající frontální oblačností od jihozápadu. Teploty vystoupí na 10 až 14 °C.

Noc na dnešek byla z nocí letošního podzimu nejstudenější. Ráno měříme +2 až -2 °C, ojediněle i méně. Na horách v mrazových lokalitách klesaly teploty na -5 až -9 °C, Kvilda Perla hlásila -10 °C. V přízemní vrstvě 5 cm nad zemí mrzlo na většině území…

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz