Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Hned dvě smrtelné nehody zaměstnaly včera ráno záchranáře na Frýdecko-Místecku


FRÝDECKO-MÍSTECKO – Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera v ranních hodinách hned u dvou smrtelných nehod, které se odehrály na Frýdecko-Místecku.

Ve tři čtvrtě na pět bylo krajské zdravotnické operační středisko informováno o nálezu cyklisty v bezvědomí na silnici v Třinci. Jednašedesátiletý muž po pádu z jízdního kola nejevil známky života, bylo u něj zahájeno poskytování základní první pomoci a na místo vyjela posádka rychlé lékařské pomoci. Zasahující lékařka však po svém příjezdu musela konstatovat smrt.

Před půl sedmou byli záchranáři voláni do Ostravice, a to ke střetu osobního vozidla s chodcem. Na místě zasahovala zdravotnická posádka a vrtulník LZS. Devětasedmdesátiletá žena byla v bezvědomí, bezdeší a došlo u ní k zástavě krevního oběhu. Lékař ZZS zjistil poranění hrudníku, pánve a končetin. Započatá resuscitace byla marná a pacientka na místě podlehla svým zraněním.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz