Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: Po střetu osobního automobilu a dodávky u Příbora na Novojičínsku museli hasiči vyprošťovat zaklíněného řidiče


NOVOJIČÍNSKO – Tři hasičské jednotky se dnes dopoledne zapojily do zásahu u dopravní nehody osobního automobilu a dodávky v Jičínské ulici v Příboře na Novojičínsku. 

Událost byla na tísňovou linku ohlášena před půl desátou. K zásahu byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Kopřivnice a dobrovolná jednotka města Příbor.

Hasiči po příjezdu na místo události zjistili, že dodávka skončila na střeše a v osobním automobilu zůstal zaklíněný řidič. K jeho vyproštění musely jednotky použít hydraulické nástroje. 

Pomocní nich se hasiči pátými dveřmi dostali do automobilu, odstranili sedadla a na páteřové desce řidiče ve spolupráci se zdravotníky opatrně vyprostili. Poté pomohli s jeho transportem do vrtulníku.

Zraněn byl i řidič dodávky, bez následků z události vyvázl jeho pes.

FOTOGALERIE…

Velitel zásahu si po zadokumentování nehody ze strany policie vyžádal na místo vyprošťovací speciál Tatra Omars ze stanice v Ostravě-Zábřehu. Pomocí jeho hydraulického nakládacího jeřábu byla dodávka přetočena zpět na kola a naložena na odtah. Jeřábem pak hasiči naložili na vůz odtahové služby i osobní automobil.

Závěrem zasahující jednotky uklidily komunikaci, provoz byl plně obnoven čtvrt hodiny po poledni.

Autor: Jakub Kozák

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz