dobrovolní hasiči HZS Jihomoravský Krimi Policie požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Při požáru domu v obci Vracov na Hodonínsku zemřela žena


HODONÍNSKO – K požáru nízké budovy vyjely jednotky z prvního stupně požárního poplachu, bohužel zásah skončil tragicky. Hasiči uvnitř budovy nalezli tělo ženy bez známek života.

Včera ve 12:14 hodin dostali hasiči ohlášení o hoření v nízké budově v obci Vracov na Hodonínsku, kde ohlašovatel zpozoroval požár. Na místo hasiči vyslaly tři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Jako první zasahovala u zásahu místní dobrovolná jednotka z Vracova, která započala hasební a záchranné práce. Při průzkumu horního patra nalezli hasiči tělo osoby, které nejevilo známky života. Průzkumná skupina provedla vytažení ženy z místa požáru, kde i následně byla stanovena její smrt.

Vyšetřovatel na místě pracuje z více verzemi příčiny požáru, a proto je stále událost v šetření. Způsobena škoda požárem byla stanovena předběžně na 600 tisíc korun a uchráněné hodnoty v 1,5 milionu korun. Na místě zasahovaly jednotky z centrální stanice Hodonín, dále Kyjov a Veselí nad Moravou a dobrovolné jednotky z obce Vracov, Kyjov a Bzenec.

Autor: Štěpán Komosný
HZS Jihomoravského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz