dobrovolní hasiči HZS Krimi Olomoucký Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

V Olomouci od ranních hodin hoří starší rodinný dům! Při požáru se zranila jedna osoba


OLOMOUC – Od brzkých ranních hodin likvidují hasičské jednotky požár staršího rodinného domku v Olomouci, místní část Černovír. K zahoření v domě došlo v přízemní části, poté velmi rychle i k rozhoření na celý objekt. Sousední přilehlé domy se hasičům podařilo uchránit.

V domě se nacházelo větší množství tlakových láhví, hasiči je z prostor zasažených požárem postupně vynosili, poté na určeném bezpečném prostoru ochlazovali.

Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru aktuálně zjišťuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s PČR, není zde vyloučeno i úmyslné založení. V domě se nacházela zraněná osoba, ta byla předána do péče zdravotníků ZZS. Škoda přesáhne více jak jeden milion korun.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS Olomouckého kraje

V průběhu zásahu bylo nutné odstranit část střešní krytiny, dohledat místa vykazující nebezpečné tepelné hodnoty a likvidovat drobná ohniska požáru. K zásahu byla využita i výšková technika.

Příčiny a okolnosti vzniku požáru policisté aktuálně zjišťují s tím, že prověřují i možnost úmyslného jednání. Stanovení konkrétní právní kvalifikace je předmětem dalšího šetření.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje
a policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz