Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Požár na dálnici D56 u Paskova zachvátil dodávku s mléčnými výrobky, zásah uzavřel dálnici ve směru do Frýdku-Místku


PASKOV – Dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly dnes ráno na dálnici D56 u Paskova u požáru dodávky vezoucí mléčné výrobky. 

Požár byl na tísňovou linku ohlášen devět minut po páté hodině ráno, k zásahu byli vysláni hasiči ze stanic Ostrava-Jih a Frýdek-Místek.

Automobil byl v době příjezdu hasičů na místo události zachvácen plameny, hasiči k jejich likvidaci nasadili dva vodní proudy s vodou a pěnou, zasahovali v dýchací technice a využívali termokameru.

Požár dostaly zasahující jednotky pod kontrolu přibližně za deset minut, další půl hodiny zabralo dohašování. Po dobu hasebních prací byla dálnice ve směru na Frýdek-Místek uzavřena, po šesté hodině ráno byl obnoven provoz v jednom pruhu.

FOTOGALERIE…

Vyšetřovatel předběžně stanovil výši škody na 230 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Krátce před osmou hodinou na místo události vyjeli hasiči znovu – tentokráte kvůli menší dopravní nehodě, ke které v místě došlo kvůli nepozornosti řidičů, jedoucích okolo ohořelého vraku. Obešla se bez zranění i bez úniku provozních kapalin.

Autor: Jakub Kozák

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz