Auto-Moto Cestování Doprava Krimi Pardubický Policie Pomáháme senioři Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI VIDEO: Jednaosmdesátiletá řidička jela omylem deset kilometrů po dálnici D35 v protisměru!


O velkém štěstí může mluvit jednaosmdesátiletá řidička vozidla zn. VW Golf, která jela v neděli po dálnici D35. Omylem totiž vjela na dálnici do protisměru a v jízdě pokračovala dál. Mezi tím projíždějící řidiči volali na linku 158 a o vozidle v protisměru informovali operačního důstojníka.

Ten vyslal nejbližší policejní hlídky, aby se vozidlo pokusily zastavit a bezpečně dostat z dálnice. To se jim povedlo. Vzhledem k minimálnímu provozu mohli policisté řidičku bezpečně otočit a správným směrem ji svedli na odpočívku Dolní Roveň. Tam řidička předložila potřebné doklady, včetně platné lékařské prohlídky a kolegové s ní provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Zkouška byla negativní.

Jízdu na dálnici v protisměru policisté oznámí správnímu orgánu. Řidičce hrozí pět až deset tisíc korun pokuta a zákaz řízení na 6 až 12 měsíců.   

Autor: por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz