Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Policie Pomáháme požár prevence Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Hasiči nacvičovali likvidaci požáru ve skládkovém komplexu společnosti Celio mezi Mostem a Litvínovem…


MOST – Včera proběhlo v okolí jezera Most taktické hasičské cvičení. Námětem cvičení byl požár ve skládkovém komplexu společnosti Celio mezi Mostem a Litvínovem.

Krátce poté, co bylo před 8. hodinou ranní oznámeno na TCTV 112 nekontrolovatelné šíření požáru v prostoru skládky, vyslalo operační středisko na místo události jednotky s čerpacími jednotkami SOMATI ze stanic Litoměřice, Kladno a Česká Lípa společně s dronovou službou z Ústí nad Labem.

Po příjezdu prvních jednotek byly na místo povolány posilové jednotky podle II. stupně požárního poplachu pro ORP Litvínov. Velitel zásahu posléze rozdělil místo události na dva úseky a prostřednictví operačního střediska svolal štáb velitele zásahu. V prvním úseku v areálu skládky probíhalo hašení požáru, ve druhém úseku byla pak hasební voda čerpána z jezera Most a pomocí soustavy tří velkokapacitních čerpadel Somati dopravována na místo zásahu vzdálené 3 km od jezera. Určené jednotky nakonec vytvořily ochranné vedení pomocí clonových hadic B, aby nedošlo k šíření požáru na nezasaženou část skládky.

FOTOGALERIE…

Celkem se cvičení zúčastnilo zhruba 70 hasičů ze 14 jednotek požární ochrany.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz