Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Liberecký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Na silnici I/13 do Krásného Lesa na Liberecku se střetl autobus, nákladní vozidlo a osobní automobil! Pět lidí se zranilo…


Dnes krátce po půl sedmé ráno byly jednotky hasičů ze stanice HZS Raspenava a JSDH Frýdlant povolány k dopravní nehodě autobusu, nákladního a osobního automobilu na silnici I/13 mezi Frýdlantem a Arnolticemi u Krásného Lesa na Liberecku.

Na místě se nachází celkem 25 účastníků nehody, z nichž 5 bylo se zraněním předáno do péče přivolaných záchranářů. U nehody zasahují složky Integrovaného záchranného systému ČR. Okolnosti nehody vyšetřují dopravní policisté.

Krátce po půl sedmé došlo na silnici I/13, ve směru z Frýdlantu na Arnoltice k dopravní nehodě tří vozidel. Pravděpodobně při předjížděcím manévru došlo ke střetu předjíždějícího osobního automobilu s protijedoucím nákladním vozem a následně pak také k nárazu uvedeného osobního vozu do autobusu. V něm v uvedenou chvíli cestovaly téměř tři desítky osob. Pětice osob utrpěla zranění, se kterými byla transportována do nemocničního zařízení. 

Komunikace je v současné době uzavřena z důvodu vyšetřování okolností a příčin vzniku nehodového děje. Objízdná trasa bude svedena přes obec Krásný Les. 

FOTOGALERIE…

Na místo dále míří evakuační autobus ze stanice HZS Liberec pro poskytnutí tepelného komfortu zúčastněným. Hasiči zaklíněnou osobu z havarovaného osobního auta vyprostili a provedli u vozidel protipožární opatření. Prozatím nebyl zjištěn žádný únik provozních kapalin. Komunikace zůstává neprůjezdná.

Celkový počet zraněných se vyšplhal na 6 osob, kdy 5 z nich bylo ZZS odvezeno do nemocničního zařízení a 1 osoba byla ošetřena na místě bez nutnosti transportu. Evakuační autobus dále osoby převezl na autobusové nádraží ve Frýdlantu. Na místo se dostavila PČR.

Zdroj: HZS Libereckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz