Kultura kulturní akce Policie Praha Sport Technika Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Mistr Evropy v naturální kulturistice! Úspěšný český policista ze Speciálního oddělení dohledu prap. Jiří Petrášek 


ČESKO – Ve světě Policie České republiky se skrývá nejen statečnost a oddanost službě, ale také jedinečné příběhy odvahy a osobních úspěchů. Jedním z těchto výjimečných jednotlivců je policista prap. Jiří Petrášek sloužící na Speciálním oddělení dohledu, které spadá pod Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezídia ČR. 

Přestože je jeho každodenní realitou zajišťování bezpečnosti a pořádku, mimo pracovní dobu se věnuje neobvyklému koníčku – naturální kulturistice. Šest let se věnuje této náročné disciplíně pod federací ICN, která podporuje pouze „naturální“ sport, tj. sportování a závodění bez užívání dopingu. Je to nejen výraz jeho sportovního ducha, ale také osobního přesvědčení o čistotě a férovosti ve sportu.

V jeho impozantní sbírce úspěchů zaujímá zvláštní místo vítězství na Mistrovství Evropy v roce 2021, což bylo zatím nejvýraznějším milníkem v jeho kulturistické kariéře. V letošním roce se stal dvojnásobným mistrem České republiky, což mu otevřelo cestu k profesionální kariéře ve federaci ICN.

FOTOGALERIE…

Jeho úspěchy nezní jen jako seznam výsledků, ale jako poutavý příběh vytrvalosti a odhodlání. Vítězství na Evropském poháru na Slovensku a dvakrát 4. místo na Mistrovství světa v Itálii v kategoriích Men’s Physique OPEN a PRO Men’s Fitness ukazují na jeho unikátní schopnosti a přístup k vrcholovému sportu.

Policista a kulturista momentálně stojí na prahu další sezóny, roku 2024, s cílem znovu se nominovat a opět zazářit na Mistrovství světa. Jeho příběh není jen inspirací pro kolegy v policejních řadách, ale pro všechny, kdo hledají motivaci v odvaze, disciplíně a nezdolné vůli dosáhnout vrcholu ve dvou odlišných, ale nesmírně náročných oblastech života.

Autor: kpt. Hana Rubášová 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz