dobrovolní hasiči Dobrovolnictví drážní hasiči Finance havárie Krimi Kultura Pomáháme požár stroj Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

POMÁHÁME: Paní Holečková z Libočan u Žatce přišla při požáru rodinného domu téměř o vše!


LIBOČANY U ŽATCE – Paní Holečková z Libočan u Žatce, žena, která se ocitla v neuvěřitelně těžké situaci. Její dvoupatrový rodinný dům, ve kterém žila osaměle, se stal obětí ohně. Interiér domu, který byl teprve tři roky po rekonstrukci, byl požárem bohužel zcela zničen.

Požár vznikl v předsíni z důvodu technické závady světla. Rychle se rozšířil do chodby a obývacího pokoje, ničíc nové dřevěné dveře, zárubně, okna, sádrokartonové podhledy a izolaci. Vše co ji po požáru zbylo se bez problému vejde do jednoho pokoje a kuchyně, kde paní Holečková tráví své dny se čtyřnohými přáteli.

Paní Holečková, žena statečná a odvážná, tak prošla těžkou zkouškou osudu. Místo Vánočních příprav a veselí si nyní láme hlavu nad tím, jak opravit svůj domov. Bohužel katastrofa v podobě ohně zkazila představy o poklidných svátcích. Požár zničil okna a dveře, zničil sádrokartonové podhledy a izolaci. Rychlé řešení této situace ztěžuje skutečnost, že nemovitost paní Holečkové není pojištěna. Část domu shořela a vzala s sebou teplo a vzpomínky.

VIDEOREPORTÁŽ…

Paní Holečková žije sama, bez manžela či dětí. Její jedinou rodinou je sestra a její dva milovaní potomci. Jejich podpora a láska jsou pro ni neocenitelné, ale teď se ocitla před nelehkým úkolem obnovit svůj domov a zajistit bezpečí pro své čtyřnohé přátele – čtyři psy a tři kočičky, kteří jsou pro ni jako rodina.

Paní Holečková se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. Potřebuje finanční podporu, aby mohla začít znovu. Bez ohledu na to, jak malá částka může být, každý příspěvek je pro ni cenný a důležitý. Pomoc ve formě stavebních materiálů je také vítána. Je aktuálně v evidenci Úřadu práce jako uchazeč o zaměstnání bez výplaty podpory v nezaměstnanosti. Její poslední pracovní místo bylo zrušeno. Její jedinou společností jsou tak nyní její zvířata, která jsou pro ni v těchto těžkých chvílích velkou oporou. Bohužel, jeden z jejích pejsků je vážně nemocný a paní Holečková se brzy bude muset s ním rozloučit.

Děkujeme všem, kteří dosud poskytli podporu. Vaše pomoc je pro paní Holečkovou a její zvířata neocenitelná. Každý příspěvek, každá pomocná ruka je pro ně důležitá. Společně můžeme pomoci paní Holečkové znovu se postavit na vlastní nohy a začít znovu.

Nechme se srdcem dotknout jejího příběhu a ukažme jí, že není sama.

Protože opravy budou dosahovat stovky tisíc, pomohli jsme dne 27.11.2023 paní Holečkové se založením transparentního účtu u České spořitelny, který má vedený na své jméno 5323272003/0800 (dle podmínek České spořitelny bude tento účet transparentní/viditelný do 10 pracovních dnů, aktivní je ale již nyní).

Nechme se inspirovat paní Holečkovou a ukažme, že ve chvílích, kdy je někdo v nouzi, jsme tu pro sebe navzájem. Společně můžeme změnit její život a pomoci jí znovu najít útěchu a bezpečí ve vlastním domově.

FOTOGALERIE…

Obnova domu vyžaduje:

– vyklízení mobiliáře

– demontáž ohořelých prvků

– náhrada šesti oken

¨ – náhrada vstupních dveří a rámů

– nové SDK podhledy a tepelná izolace

– náhrada interiérových dveří a obložek

– pokládka podlahy

– výmalba

– rozvody elektřiny

– náhrada základních elektrospotřebičů

Předběžný odhad obnovy je vyčíslen na 400 000,- Kč

SPOLEK HASIČI SANACE, pomáháme dál!

Zdroj: Sanace PO