Auto-Moto Cestování Doprava HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký LZS meteo Moravskoslezský Nezaradené Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský sypač Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví zimní údržba Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

METEO: Sněžení se přesouvá na Moravu a do Slezska, kde by mělo dnes odpoledne a večer sněžit nejvíce


ČESKO – Sněžení se přesouvá na Moravu a do Slezska, kde by mělo dnes odpoledne a večer sněžit nejvíce. Další várka trvalejšího a přechodně vydatnějšího sněžení směřuje z jižní Moravy do Slezska. V následujících hodinách bude sněžit nejvíce právě v tomto „koridoru“.

V Jihočeském kraji ale i nadále zůstává v platnosti kalamitní stav kvůli včerejšímu hustému sněžení. V Čechách už je sněžení spíše občasné, v oblastech jižních Čech, Pošumaví a Vysočiny ale ještě dalších 5 – 10 cm nového sněhu napadnout může. V Čechách už je podle meteorologů sněžení na většině území už občasné, slabé a bude velmi pozvolna během večera a noci ustávat. Výraznější úhrny už meteorologové nečekávají.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR
Foto: HZS JMK

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz