dobrovolní hasiči Doprava havárie HZS Krimi letiště Městská policie Pardubický Pátrání Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda ultralehké letadlo Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Pilot na Chrudimsku dnes odpoledne nepřežil pád ultralightu


CHRUDIMSKO – K pádu ultralightu dnes odpoledne vyjížděly složky Integrovaného záchranného systému ČR do obce Řepníky, části Pěšice na Chrudimsku. Těžce zraněný pilot zůstal zaklíněn v kabině zříceného ultralightu.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vysokého Mýta a dále dobrovolné jednotky z Luže a Vysokého Mýta. Po příjezdu první jednotky na místo, byly zabezpečeny provozní náplně a uniklé kapaliny byly zajištěny tak, aby nedošlo k ekologické havárii. Lékař u pilota konstatoval smrtelné zranění.

Hasiči dále zajistili ultralight proti vzniku požáru. Příčiny pádu ultralightu budou vyšetřovat jak policisté, tak ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Po zadokumentování všech stop a vyšetření příčin nehody budou hasiči vyprošťovat tělo pilota z vraku havarovaného ultralightu.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
a Policie ČR (vh)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz