Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Hasiči s těžkou technikou vyprostili v Karviné nákladní automobil a traktorbagr


KARVINÁ – U nehody nákladního automobilu, který převážel na vleku traktorbagr, museli hasiči nasadit těžkou techniku. Silnice byla po celou dobu vyprošťování uzavřena. 

Operační středisko bylo o nehodě v Karvinské části Lázně Darkov, informováno ve čtvrtek odpoledne. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Karviná, následně si velitel zásahu povolal i těžkou vyprošťovací techniku ze stanice Ostrava-Zábřeh.  

Hasiči po příjezdu k nehodě zjistili, že došlo k převrácení nákladního automobilu, který na vleku převážel traktorbagr. Hasiči museli provést zajištění obou havarovaných vozidel a sorbentem zasypat rozlité provozní kapaliny. K vyproštění jak bagru, tak i nákladního vozidla, museli použit těžkou techniku, kterou si velitel povolal ze stanice Ostrava-Zábřeh. Pomocí jeřábu a vyprošťovacího automobilu OMARS hasiči nejprve vyprostili bagr, následně pak vlek. Jako poslední přišlo na řadu převrácení nákladního automobilu zpět na kola.

FOTOGALERIE…

Po ukončení šetření nehody a vyprošťování vozidel hasiči provedli úklid silnice a okolí a následně zprovoznili celou komunikaci, která byla po dobu vyprošťování uzavřena.

Autor: Lukáš  Popp

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz