Karlovarský Krimi Městská policie Nezaradené Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Policista z Karlovarska měl s další osobou plánovat loupežné přepadení ženy, která měla mít v domě vysoký obnos peněz


KARLOVARSKO – Policista z Karlovarska měl s další civilní osobou plánovat loupežné přepadení ženy, která měla mít v domě vysoký obnos peněz.

Muž, jakožto civilní osoba, měl nejprve získat informace o tom, že se má v konkrétním rodinném domě nacházet vysoká finanční hotovost. Následně se spojil se svým známým policistou a společně měli plánovat, jak do tohoto domu vniknou a majitelku domu přepadnou, až odjede její manžel. Muži nejprve společně provedli obhlídku budoucího místa spáchání loupežného přepadení, během které si navzájem určili přístupovou trasu, taktiku a způsob provedení samotného přepadení.

Generální inspekce bezpečnostních sborů oba muže zadržela dřív, než mohli loupež uskutečnit.

Proti oběma mužům bylo v říjnu zahájeno trestní stíhání ze zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného ve stádiu přípravy ve formě spolupachatelství. Muži jsou stíháni vazebně a v případě prokázání viny jim hrozí až patnáctiletý trest odnětí svobody.

Autor: kpt. Ivana Nguyenová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz