Auto-Moto Cestování Doprava Dopravní podnik Finance Karlovarský Kultura Pomáháme Praha Středočeský stroj Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví

AKTUÁLNĚ: Nový zastávkový autobus linky 305 dneškem propojuje Karlovy Vary s Prahou


PRAHA / KARLOVY VARY – Již dnes, tedy v neděli 10. prosince startuje na novou trasu autobusová linka 305, která vás doveze každý den až do Karlových Varů! Nový zastávkový autobus od 10. prosince propojí Karlovy vary s Prahou. Linka 305 z Prahy-Zličína bude prodloužena až do Karlových Varů. Autobus pojede zhruba každé 2 hodiny a trasu urazí za 2 hodiny 20 minut.

Poslední spoj z Prahy vyjede ve 20:45 s příjezdem do Karlových Varů ve 22:58 hodin. Autobus bude jezdit v rámci projektu „Čtyřmezí“, tedy mezikrajské dopravní obslužnosti mezi Středočeským, Ústeckým, Karlovarským a Plzeňským krajem. Na financování projektu se poměrově podílejí všechny zmíněné kraje.

V rámci integrace Čtyřmezí propojujeme dopravní systémy čtyř krajů – Středočeského, Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského. To s sebou mimo jiné přináší kvalitnější dopravní spojení vlakem i autobusem i nová přímá spojení. Díky garantovaným návaznostem budete moci využít třeba také trasy Praha – Podbořany, Rakovník – Karlovy Vary, Praha – Valeč, Praha – Toužim nebo Žatec – Karlovy Vary.

Páteřní linka 305 bude zrychlena a posílena – ve špičkách bude zajištěn hodinový interval, o víkendech pojede autobus zhruba každé 3 hodiny. V Hořovičkách, Lubenci a Bochově budou zavedeny garantované návaznosti na další linky PID, DÚK nebo IDOK.

Díky propojení tarifů PID, DÚK a IDPK budou vaše cesty ještě výhodnější. Linky IDOK (Karlovarský kraj) číslo 401 – 414 směr Valeč, Toužim nebo Žlutice budou v provozu až od 1. 1. 2024.

Více informací ZDE:

Od 10.12.2023 dojde v souvislosti s chystaným projektem „Čtyřmezí“, který zahrnuje propojení několika dopravních integrovaných systémů, ke změnám na řadě linek ve Středočeském kraji. Jeho cíli jsou například propojení měst a obcí v oblasti veřejnou dopravou bez ohledu na krajskou příslušnost a dopravní i tarifní zapojení všech druhů dopravy v dané oblasti. Cestujícím by tak měl přinést celou řadu výhod; mimo jiné nové linky autobusů anebo uznávání krajských tarifů ve vícero spojích.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz