Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Chodec zůstal po střetu s automobilem na Opavsku zaklíněn pod autem! V kritickém stavu byl transportován do nemocnice


OPAVSKO – Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly u vážné dopravní nehody. V půl šesté přijali krajští operátoři informaci o střetu automobilu s osobou v Opavě-Vávrovicích. Na pomoc byl vyslán lékařský tým rendez-vous a posádka rychlé zdravotnické pomoci.

Jednapadesátiletého muže srazil na silnici automobil, přičemž postižený zůstal zaklíněn pod vozidlem. Vyprostit jej museli hasiči. Zasahující lékařka zjistila, že je muž, který utrpěl vážná poranění hlavy a trupu, v bezvědomí a bezdeší, došlo také k selhání krevního oběhu.

Týmy ZZS proto ihned zahájily rozšířenou resuscitaci za použití přístrojové techniky a léků, zajistily dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci. Po dvanácti minutách se jim podařilo obnovit srdeční činnost. Muž byl připraven k transportu do zdravotnického zařízení a následně v kritickém stavu předán lékařům urgentního příjmu ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz