Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Požár posypového vozu v Opavě způsobil škodu 900 tisíc korun


OPAVA – Dvě hasičské jednotky vyjely včera k požáru posypového vozu v opavské městské části Malé Hoštice. Požár způsobil škodu za 900 tisíc korun, hasiči museli řešit únik provozních kapalin do kanalizace. 

Operační středisko přijalo informaci o požáru vozidla ve 14:13 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Opava a dobrovolná jednotka z Opavy-Kylešovic. Na místo byl vyslán i speciální sorbentový kontejner.  

Hasiči ihned po příjezdu nasadili na boj s požárem vozidla dva vodní proudy. Požár samotný dokázali hasiči lokalizovat během několika minut, ale komplikaci jim způsobily provozní kapaliny, které při požáru unikly z posypového vozu do kanalizace. Na tyto kapaliny použili hasiči sorbent i sorpční hady a provizorní nornou stěnu vytvořenou z hadice, které umístili nejen u kanalizace poblíž vozidla.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS MSK

Z důvodu zasažení vod a blízkého okolí byl o situaci informován odbor životního prostředí, zástupce Povodí Odry a Severomoravských vodovodů a kanalizací, kteří s hasiči konzultovali další postup. Během požáru došlo k poškození autobaterií vozidla, které hasiči z bezpečnostních důvodů vyjmuli a ponořili do nádoby s vodou.

Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů, předběžná škoda byla vyčíslena na 900 tisíc korun.

Autor: Lukáš  Popp

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz