Krimi LZS Moravskoslezský Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Muž na Bruntálsku se propadl střechou domu a utrpěl závažná zranění! Transportován byl letecky do nemocnice


BRUNTÁLSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera odpoledne u vážného úrazu na Bruntálsku. V patnáct hodin bylo krajské zdravotnické operační středisko informováno o události v obci Dolní Moravice. Na pomoc vyjely lékařský a zdravotnický tým ze základny v Rýmařově. K pacientovi vzlétl rovněž vrtulník letecké záchranné služby. Vzhledem k neletovému počasí na Ostravsku byli o spolupráci požádáni letečtí záchranáři z Olomouce.

Čtyřiačtyřicetiletý muž měl podle informací záchranářů propadnout střechou, z výšky okolo pěti metrů. Po pádu byl několik minut v bezvědomí, se záchranáři již následně v kontaktu. Prvotní lékařské vyšetření ukázalo poranění hlavy, mozku a horní končetiny, vyloučit nebylo možno ani další zranění. Pacient byl zajištěn krčním límcem, uložen do podtlakové matrace, záchranáři poskytli tepelný komfort a podali nitrožilně léky tlumící bolest. Vrtulník poté zajistil šetrný transport do zdravotnického zařízení.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz