Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Celý den nás bude také doprovázet čerstvý vítr, z nárazy kolem 70 km/h, v Čechách odpoledne přechodně až 90 km/h


ČESKO – Aktuálně je na našem území již proměnlivá oblačnost a v čerstvém SZ proudění přechází četné sněhové přeháňky, pod výškou 400 m jsou většinou dešťové nebo smíšené. Teploty se během dne nebudou příliš  lišit od aktuálních, bude tedy 1 až 5 °C.

Celý den nás bude také doprovázet čerstvý vítr, z nárazy kolem 70 km/h, v Čechách odpoledne přechodně až 90 km/h. Během zítřka bude do jihozápadní polovině pronikat teplejší vzduch, tak zde bude kromě hor pršet. V severovýchodní polovině území bude naopak sněžit. Celkově budou srážky za sobotu místy vydatné.

V neděli se teplý vzduch rozšíří i na zbytek území a citelně se oteplí. Proto bude napadnutý sníh ze soboty velmi rychle odtávat. Přiloženy jsou mapky s očekávanými sněhovými srážkami za dnešek a zítřek. Zejména zítřejší hodnoty jsou poněkud nadhodnocené, padající sníh bude spíše mokrý a tak bude i zítra částečně odtávat.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz