Krimi letiště Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Praha Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Provoz celého pražského letiště byl nyní za zvýšených bezpečnostních opatření znovu obnoven…


PRAHA – V odpoledních hodinách obdrželo pražské letiště informaci o umístění bomby v tranzitním prostoru Terminálu 2. Po okamžité evakuaci dotčeného prostoru proběhla pyrotechnická kontrola, která byla bez závad. Provoz celého letiště byl nyní za zvýšených bezpečnostních opatření znovu obnoven.

Anglicky hovořící muž oznámil umístění „pěti bomb“ na Letišti Václava Havla. V současnosti tam probíhá bezpečnostní opatření a prosíme cestující o trpělivost a respektování pokynů policistů.

Provoz letiště omezen není a personál letiště s policisty zkouší zjistit, jestli se tam náhodou nenachází volající. Do pátrání se zapojili i speciálně vycvičení policisté z oddělení mobilního zásahu. Výbušné systémy pak hledají pyrotechnici cizinecké policie.

EDIT: 18:00 HOD: Pyrotechnické opatření policisté ukončují – výbušné systémy nalezených nebyly. Po volajícím budou policisté pátrat dále. A to i v rámci trestního řízení. Vzhledem k mimořádné situaci došlo ke zpoždění většiny letů. Rozhodnutí o čase odletu je nyní v kompetencích konkrétních leteckých společností.

Zdroj: Policie ČR
a Prague Airport

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz