dobrovolní hasiči Doprava HZS Karlovarský Krimi Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Kvůli rozvodněné Ohři museli hasiči v Karlovarském kraji zachraňovat lidi i pomocí člunů


KARLOVARSKÝ KRAJ – Nedělní dopoledne a odpoledne pokrčovali hasiči v Karlovarském kraji v činnostech v souvislosti s velkou vodou. Na tísňovou linku přijali pět desítek žádostí o pomoc, kdy se nejčastěji jednalo o čerpání vody ze zatopených prostorů.

Před půl osmou hodinou v neděli ráno volali na tísňovou linku lidé ze zahrádkářské kolonie v karlovarské části města Doubí, že voda z řeky Ohře jim již zaplavila prostor kolem chaty a je již i v chatě. Oznámili, že nemají možnost se bezpečně dostat pryč z chaty a zároveň že u nich je jedna osoba nevidomá. Hasiči ze zatopené oblasti na člunu zachránili celkem pět osob, jednalo se o osoby, které chaty v této oblasti využívají k trvalému bydlení. Městská policie převezla zachráněné osoby do Armády spásy, která se o ně postará.

Kromě zmíněné události v Karlových Varech v ranních hodinách nebylo nutné nikoho dalšího zachraňovat či evakuovat. Nadále ale pokračovalo čerpání vody v Mírové či ochrana objektů ve Svatavě. Hasiči monitorovali i další místa v kraji, především v okolí vodních toků, kde nastaly nebo byly vyhlášeny různé stupně povodňové aktivity. Na několika místech se vylila z koryta i řeka Ohře, jednalo se o místa, kde je velmi nízký břeh. Nadále bude pokračovat monitorování situace v součinnosti s meteorology.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS karlovarského kraje

Právě vývoj počasí bude rozhodovat o další situaci, aktuálně v neděli odpoledne hladiny vodních toků stagnují či klesají. Od pátečního rána zasahovali hasiči u 352 událostí, z toho bylo 312 událostí typu technická pomoc.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz