dobrovolní hasiči Finance HZS Krimi Pomáháme požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Dobrovolní hasiči z Braňan na Mostecku našli pod stromečkem díky Nadaci AGROFERT profesionální termokameru


BRAŇANY – Jednotka dobrovolných hasičů z Braňan na Mostecku našla pod vánočním stromkem díky dotaci Nadace Agrofert do výjezdu termokameru v hodnotě přesahující 75 tisíc korun.

K dovybavení Jednotky sboru dobrovolných hasičů Braňany za přispění Nadace AGROFERT uvedeným projektem si tak dobrovolní hasiči mohli pořáídit druhou prefosionální termokameru značky Bullard TXS WBK, včetně vozidlové nabíječky a 2 kusů baterií.

„Dovybavením se zvýšila možnost efektivního vyhledávání, hašení a lokalizace ohnisek požárů, jak uvnitř, tak v ně objektů a lesním prostředí. Dále došlo ke zvýšení samotné ochrany hasičů a možnosti orientace v zakouřeném prostředí,“ dodává místostarosta Braňan Lukáš Šťastný.

Pořizovací cena profesionální termokamery byla 75 003, 68 korun. Dotace z nadace AGROFERT byla 50 000 korun a z rozpočtu obce Braňany pak šla částka 25 003, 68 korun.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz