Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava Dopravní podnik drážní hasiči HZS kolejiště Krimi Moravskoslezský Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda stroj Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železniční trať Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Střet osobního automobilu s tramvají v Ostravě nepřežil dvacetiletý řidič auta


OSTRAVA – K vážné dopravní nehodě v ostravské Nové Vsi vyjížděli hasiči dnes v ranních hodinách. 

Informaci o střetu osobního vozu a tramvaje, obdrželo operační středisko hasičů sedm minut po sedmé hodině ranní. Na místo události zamířila profesionální jednotka hasičů z centrální hasičské stanice v Ostravě-Zábřehu se dvěma vozy.

Při nehodě došlo k zaklínění řidiče osobního vozu, jeho spolujezdec byl v době příjezdu hasičů na místo události mimo vozidlo a v péči záchranářů. Hasiči za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení a za probíhající resuscitace, ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou (ZZS), vyprostili řidiče vozu. Jeho zranění byla bohužel natolik vážná a neslučitelná se životem, že byl na místě prohlášen za mrtvého. Zraněný spolujezdec byl vozidlem ZZS transportován do nemocnice. Cestující z tramvaje se obešli bez zranění.

Po dobu vyšetřování nehody Policií ČR byla tramvajová doprava zcela zastavena, stejně tak i silnice ve směru na městský obvod Poruba. Po ukončení šetření nehody ze strany Policie ČR, provedli hasiči úklid vozovky.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS MSK

ZZS MSK: Posádky ZZS MSK zasahovaly dnes ráno u vážné dopravní nehody v Ostravě. Střet osobního vozidla s tramvají byl krajským operátorům nahlášen krátce po sedmé hodině. Na pomoc byly vyslány dvě lékařské posádky a tým rychlé zdravotnické pomoci.

Dvacetiletý muž zůstal zaklíněn v havarovaném vozidle a záchranáři mu začali poskytovat péči ještě před vyproštěním. Nacházel se v bezvědomí, bezdeší a zástavě srdeční činnosti, proto byla zahájena nepřímá srdeční masáž, zajištěn vstup do kostní dřeně a podávány léky s cílem obnovit krevní oběh pacienta. Snaha o záchranu následně pokračovala v sanitním vozidle, avšak poranění hlavy, pánve a končetin byla smrtelná. Zasahující lékař resuscitaci musel po několika desítkách minut ukončit jako marnou.

O tři roky starší účastník byl v okamžiku příjezdu posádek ZZS mimo vozidlo, základní první pomoc mu poskytoval first responder. Pacient utrpěl mnohočetná vážná poranění a musel být krátce resuscitován. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a podařilo se jim obnovit pravidelnou srdeční akci. Po dalším poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl transportován do ostravské Fakultní nemocnice a předán na oddělení tamního urgentního příjmu.

Autor: Kamila  Langerová
a PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz