Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Královehradecký Krimi Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Po nehodách museli hasiči vyprošťovat zraněné na Jičínsku i na Rychnovsku, opět nemohla chybět spolupráce se záchranáři


KRÁLOVÉHRADECKO – Hned dvě vážné nehody dnes zaměstnaly složky Integrovaného záchranného systému ČR v Královéhradeckém kraji! Řidiči bourali na Jičínsku i Rychnovsku.

Podhradí, Čejkovice – dopravní nehoda – 5. 1. 11:15

Nehoda dvou osobních vozidel a jednoho nákladního uzavřela na nezbytně nutnou dobu silnici I/32 mezi Jičínem a obcí Staré Místo. Hasiči museli vyprostit dvě zaklíněné osoby, které měla zároveň v péči zdravotnická záchranná služba. Zasahovala profesionální jednotka hasičů z Jičína, která zabezpečovala místo nehody, postarala se také o úklid vozovky a pomohla s naložením vraků na odtah. Zásah ukončili hasiči před 14. hodinou.

Skuhrov nad Bělou – dopravní nehoda – 5. 1. 12:52

Přes automatické volání přímo z nabouraného vozidla, tzv. e-call obdrželo krajské operační a informační středisko hasičů prvotní hlášení o dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se střetla na silnici II/321 v katastru Skuhrova nad Bělou. Jedno z aut skončilo mimo vozovku a druhé do ní částečně zasahovalo. Jedna osoba byla vyproštěna pomocí hydraulického zařízení, v péči ZZS bylo dohromady pět lidí. Hasiči zajistili nabouraná vozidla proti vzniku požáru a zasypali unikající provozní kapaliny sorbentem. Po dobu provádění záchranných a likvidačních prací byla silnice neprůjezdná. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Solnice.

FOTOGALERIE…

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz