dobrovolní hasiči Finance HZS Královehradecký Krimi Policie Pomáháme požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Ranní požár v hale v Hradci Králové způsobil vysokou škodu


HRADEC KRÁLOVÉ – Požár haly ve Vážní ulici v Hradci Králové byl na operační středisko krajských hasičů ohlášen dnes ráno krátce před pátou hodinou. Na místo vyrazili profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic a postupně i další jednotky z druhého stupně požárního poplachu.

Hasiči provedli vstup do haly a zahájili průzkum v objektu. Kvůli nulové viditelnosti bylo značně složité se v neznámém prostoru zorientovat, nicméně po několika minutách bylo pomocí termokamer nalezeno ohnisko požáru a pomocí dvou vodních proudů započala jeho likvidace. Další průzkumná skupina prováděla kontrolu střechy pomocí výškové techniky. Pro efektivnější odvod tepla a kouře byly ve střeše částečně demontovány světlíky, kterými mohl toxické zplodiny hoření odcházet mimo objekt a usnadnit tak samotný hasební zásah. Lokalizace požáru byla velitelem zásahu ohlášena v 6:11 hodin. Oheň se mimo požární úsek, který tvořila hala o rozměrech přibližně 50×25 metrů nerozšířil.

FOTOGALERIE…

Foto: Michal Fanta / HZS Královéhradeckého kraje

Přesná příčina vzniku požáru je v tuto chvíli stále předmětem zkoumaní hasičských vyšetřovatelů. Předběžná škoda byla odhadnuta na 15 milionů korun a hasičům se podařilo zásahem uchránit hodnoty v odhadované výši více než 100 milionů korun.

Zasahovaly profesionální jednotky z CHS HK – U Přívozu, HS HK – Pražská a dobrovolné jednotky Hradec Králové Plácky, Třebeš, Malšova Lhota, Svinary.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Foto: Michal Fanta / HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz