Auto-Moto Cestování Doprava Dopravní podnik havárie kolejiště Městská policie Policie politici Politika Praha Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železniční trať Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ Z DOPRAVY: Praha uzavřela pro tramvajovou dopravu Libeňský most! Je v havarijním stavu…


PRAHA – Technická správa komunikací hlavního města Prahy aktuálně byla nucena UZAVŘÍT LIBEŇSKÝ MOST pro tramvajovou dopravu, a to z důvodu zjištěné technické závady kvůli mrazu! Mráz měl most poškodit.

Pro automobilový provoz zůstává most i nadále průjezdný. „Nové informace přineseme na základě dalšího vývoje,“ dodává Technická správa komunikací hlavního města Prahy.

„Z důvodu havarijní uzavírky Libeňského mostu je zastaven provoz tramvají mezi Palmovkou a Maninami. Spoje MHD jezdí odklonem,“ doplnil dopravní podnik s tím, že problémy jsou i na Hlávkově mostě, kudy by měla vést objízdná trasa. Ten by měl být během podvečera také uzavřen…

„Při mimořádné endoskopické kontrole byl dnes zjištěn rizikový stav na inundační části Libeňského soumostí. Jde cca 200m mimo řeku od zastávky Libeňský most směrem na Palmovku, až po křížení s ulicí Voctářova. Tuto část soumostí bylo tedy nutné okamžitě dočasně uzavřít. TSK nyní řeší urychlené podepření a další opatření, aby mohl být most co nejdříve bezpečně zpřístupněn. Dopravní omezení se tak dotýká primárně tramvají v úseku mezi Maninami a Palmovkou. Auta i chodci se po Libeňském mostě přes řeku dostanou přístupem přes Štorchovu ulici,“ říká 1. náměstek primátora hl. m. Prahy pro dopravu Zdeněk Hřib.

Zdroj: Technická správa komunikací hlavního města Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz